Webtools

Klassrumsverktyg som är GDPR-säkrade

Groupie

De grupper som sparas i Groupie existerar egentligen inte online utan är sparade lokalt i din webbläsare ( i sk. localstorage ). Det innebär att ingen annan kommer åt din data. Det gör också att du inte kan byta dator eller ens webbläsare, då dina grupper inte följer med. Groupie delar data med Selfie, så tar du bort Groupie-data så försvinner de även i Selfie-appen.

Selfie

De grupper som sparas i Selfie existerar egentligen inte online utan är sparade lokalt i din webbläsare ( i sk. localstorage ). Det innebär att ingen annan kommer åt din data. Det gör också att du inte kan byta dator eller ens webbläsare, då dina grupper inte följer med. Selfie delar data med Groupie, så tar du bort Selfie-data så försvinner de även i Groupie-appen.

Hands up

I handsup sparas endast ditt namn lokalt i webbläsaren. Datan som skickas mellan din dator ( namn, rumskod och om du räcker upp handen ) "studsar" mot en server ( som finns i EU ) och sparas inte någonstans. Rummet existerar bara så länge som läraren har sidan uppe. Stänger läraren sidan så försvinner "kanalen" mellan elev och lärare. Detta gör att eleven kastas ut och måste ansluta till ett ev. nytt rum.